Zdroj: Gabriel Kuchta, Deník N

O Afghánistánu, Rusku a lidskosti v nás s novinářkou Petrou Procházkovou

S humanitární pracovnicí a novinářkou Petrou Procházkovou mluvíme o tom, jak jako Češi vnímáme uprchlíky, o vlivu sociálních sítí, dezinformacích nebo Afghánistánu, kde několik let žila.

Pak jsem si uvědomila, že se stalo něco strašného. A to je to, že u nás se předvolebním heslem, které mělo vést k tomu, že budou politici zvoleni, stalo heslo: nikomu nepomáhat. Kam jsme to dospěli? Najednou lidé slyší na to a budou volit ty, kteří jim slibují, že nebudou muset být s nikým solidární? Že nebudou muset nikomu pomáhat, o nic se dělit? Vždyť to je úplné popření křesťanských tradic, o kterých tady někteří politici neustále mluví.  

Sdílet

Jsem studentka Právnické fakulty v Olomouci. Rok života jsem strávila ve Španělsku, tam jsem zjistila, že jsem patriotka a Olomouc je pro mě srdeční záležitost na celý život, podobně jako neziskový sektor, rozvoj společnosti a lidská práva. V minulosti jsem pracovala například jako fundraiserka pro mobilní hospic nebo jako migrační stážistka v Amnesty International. V Givtu se primárně věnuji podcastu Pijavice.

Komentáře

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *