O životě lidí se sexuálními odchylkami. Filip Šinkner z projektu Parafilik hostem Pijavic

Jak probíhá terapie člověka s neobvyklou sexuální preferencí? Jak sám sebe vnímá člověk s pedofilií? A v čem je unikátní Projekt Parafilik, který vznikl díky Národnímu ústavu duševního zdraví? Dozvíte se ve čtrnácté epizodě s psychologem Filipem Šinknerem.

Když se řekne, že pomáháme pedofilům, tak to může znít strašně. Na druhou stranu, ten záměr je naprosto jednoznačný. Ve chvíli, kdy člověk s parafilií, nemusíme mluvit jen o pedofilii, nebude cítit stigmatizaci, vyhledá odbornou pomoc, tak ta odborná pomoc mu pomůže jeho preference zvládat. Jednak aby necítil třeba úzkosti a deprese, které se s parafilními preferencemi často pojí a hlavně aby byl schopný udržet hranice a nepřekročil žádný zákon nebo společenskou a etickou normu.

Sdílet

Jsem studentka Právnické fakulty v Olomouci. Rok života jsem strávila ve Španělsku, tam jsem zjistila, že jsem patriotka a Olomouc je pro mě srdeční záležitost na celý život, podobně jako neziskový sektor, rozvoj společnosti a lidská práva. V minulosti jsem pracovala například jako fundraiserka pro mobilní hospic nebo jako migrační stážistka v Amnesty International. V Givtu se primárně věnuji podcastu Pijavice.

Komentáře

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *