Ilustrační obrázek (zdroj: freepik.com)

Staňte se vlastníky prvního a jediného dobročinného NFT v Česku

Organizace Dobré víly dětem se spojila s firmou MoroSystems, aby společně vytvořili první a jediné dobročinné NFT v ČR. Můžete se stát vlastníkem virtuálního obrázku dítěte z dětského domova a podpořit tak spolek Dobrých víl.

Obrázky dětí fungují jako virtuální NFT tokeny, které si zájemce může koupit a stane se tak virtuálním vlastníkem. Koupí obrázku podpoříte činnost spolku, který pomáhá dětem v dětských domovech. K tomu budete potřebovat kryptoměnovou peněženku. Pokud ji nemáte, nezoufejte. Můžete si ji jednoduše založit podle návodu přímo na stránkách Dobrých víl.

Jeden obrázek může mít pouze jednoho vlastníka. Na našem NFT portálu je vždy vidět, zda je obrázek k dispozici nebo jej už někdo vlastní,“ vysvětluje Lenka Kubzová, Dobrá víla.

kryptoměnová peněženka (zdroj: nftprovily.cz)

Během roku, jakmile bude vyprodaná nadpoloviční většina NFT dětských obrázků, plánují Dobré víly nabídku doplnit o nové obrázky dětí z dětských domovů.

Největší zájem jsme sledovali, když byl projekt vypuštěn do světa. Asi bychom to nenazývali spektakulárním fundraisingovým zdrojem, přesto je pro nás rozhodně poměrně významný,“ říká Lenka Kubzová. „A zejména jsme hrdí, že můžeme být v této oblasti trendsettery, protože nás to baví a jako bonus nám to umožní několik dalších aktivit pro děti z dětských domovů,“ doplňuje.

příklad NFT (zdroj: nftprovily.cz)

Dobré víly dětem se spojily s IT firmou MoroSystems, která měla nápad vyvinout NFT portál, který by měl dobročinný účel. „Specificky si nás vybrali, protože chtěli nabídnout výsledek tohoto vývoje neziskovce, s jejíž náplní koncepčně souzní a zároveň hledali menší organizaci,“ popisuje Kubzová. „Na druhé straně několik z nás víl jsme fanynky do technologií, a tak jsme se projektu s radostí chytily,“ říká.

Co je to NFT?

NFT, non-fungible token, neboli nezaměnitelný token, označuje doklad o vlastnictví digitálního obrázku. Jedna položka je zastoupená jedním tokenem (NFT) a jakmile jej získáte, stáváte se vlastníkem obrázku. Tokenizované položky jsou stále viditelné ostatním, ale důkaz o vlastnictví je jen váš, uložený v blockchainu.

Jak pomáhají Dobré víly

Dobré víly se věnují více než stovce dětí z dětských domovů. Věnují jim svůj čas pořádáním kulturních a víkendových akcí, táborů, výletů a vzdělávacích programů. Dobré víly dětem dávají lásku, kterou v domovech příliš nemají. I objetí je něco, co může velmi pomoci, protože děti v ústavní péči bývají často citově deprivované.

Sdílet

Jsem studentka žurnalistiky a na neziskovkách se mi nejvíc líbí jejich skvělé nápady, díky kterým jsou schopny pomoct ostatním. Ve volném čase se nejradši věnuji malování, hraní videoher, čtení či cestování. Také ráda píšu příběhy a sbírám kaštany. V každé bundě mám alespoň jeden pro štěstí.

Komentáře

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *