Martin Mates z Econea.cz: Do složení kosmetických produktů se dostávají velmi kontroverzní látky

S Martinem Matesem, spoluzakladatelem a ředitelem eshopu Econea si povídáme o tom, jak se vyznat v záplavě zboží, které se mnohdy jen tváří zdravě a udržitelně. Martin s námi zavzpomíná na začátky ekologického podnikání v Čechách a probereme i to, proč nekritizuje společnosti, které se jen zčásti snaží o environmentální odpovědnost.

Co nás znepokojuje a co se ukazuje, že může být problém, tak je dlouhodobý efekt různých prostředků, který v podstatě není možné vyzkoumat. Myslím tím prostředky, které mám například já doma, ať už úklidové nebo kosmetické. Pokud jsou v každém z nich byť jen tři závadné látky, tak se to nasčítá. Odborné studie tak dlouho neběží. Vlastně nikdo neví, jak takový koktejl látek na lidský organismus působí a bude působit například v horizontu pěti nebo deseti let.

Sdílet

Jsem studentka Právnické fakulty v Olomouci. Rok života jsem strávila ve Španělsku, tam jsem zjistila, že jsem patriotka a Olomouc je pro mě srdeční záležitost na celý život, podobně jako neziskový sektor, rozvoj společnosti a lidská práva. V minulosti jsem pracovala například jako fundraiserka pro mobilní hospic nebo jako migrační stážistka v Amnesty International. V Givtu se primárně věnuji podcastu Pijavice.

Komentáře

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *