Ilustrační obrázek (zdroj: pexels.com)

Koloběžka DEN Nadace Jedličkova ústavu na podporu hendikepovaných dětí. Přijďte si zazávodit!

Nadace Jedličkova ústavu pořádá už šestý ročník akce Koloběžka DEN. Výtěžek z charitativního závodu na koloběžkách poputuje na podporu dětí a mladých lidí s handicapem. Poslední zářijovou neděli si tak můžete zasportovat a zároveň podpořit dobrou věc. 

V rámci akce Česko sportuje pořádá Nadace Jedličkova ústavu sportovní den na koloběžkách. Závodu se mohou zúčastnit rodiny s dětmi, rekreační závodníci, ale i profesionální sportovci. Akci podpoří zlatí medailisté z Olympijských her v Tokiu Jiří Prskavec a Lukáš Krpálek.

Koloběžka DEN připadá na neděli 25. září. Akce se bude konat od 10 do 18 hodin na Výstavišti Praha – Holešovice. Výše startovného se odvíjí od věkové kategorie. Pokud nemáte doma koloběžku, ale rádi byste se i přes to chtěli závodu zúčastnit, je možné si ji na místě zdarma půjčit. Tras a okruhů mají organizátoři připravených sedm. „Máme trasy pro nejmenší děti na 150 metrů i trasu pro profesionální jezdce na 10 kilometrů,“ sděluje Tereza Vojtová z Nadace Jedličkova ústavu. Připraveny jsou trasy na 500, 650 a 1300 metrů, ale i necelé dva kilometry, či kilometrů pět.

Na programu bude kromě závodění i charitativní dražba speciálně upravené koloběžky, která ponese signaturu Jiřího Prskavce, který se se závodníky potká na startu, a Lukáše Krpálka. „Na místě se bude konat také jízda zručnosti pro děti,“ doplňuje Vojtová. Výtěžek ze startovného i dražby nadace věnuje podpoře dětí a mladých lidí s handicapem k realizaci projektů bezbariérové dopravy, osobní asistence, pořízení kompenzačních pomůcek apod.

Doprovodný program

Pro ty, kteří nebudou závodit, je připraven i bohatý doprovodný program. Návštěvníci se mohou těšit třeba na kejklíře, ukázku výcviku psů a dravců Armády ČR, divadlo nebo soutěž o zapůjčení automobilu na víkend.

Více informací na webových stránkách zde.

Jsem studentka žurnalistiky a na neziskovkách se mi nejvíc líbí jejich skvělé nápady, díky kterým jsou schopny pomoct ostatním. Ve volném čase se nejradši věnuji malování, hraní videoher, čtení či cestování. Také ráda píšu příběhy a sbírám kaštany. V každé bundě mám alespoň jeden pro štěstí.

Komentáře

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *