Ilustrační obrázek zdroj: Pixabay.cz

Aplikace IM-PROVE pomáhá využít dobrovolnické zkušenosti i na trhu práce

Nezisková organizace INEX vytvořila aplikaci IM-PROVE, která umožňuje lidem zápis svých zkušeností z dobrovolnických akcí a campů. Aplikace zkušenosti uživatelů zpracovává do čísel, dat a tipů. IM-PROVE se tak dá využít jak v osobním, tak i profesním životě. Aktuálně vývojáři nasadili do provozu novou verzi, která přináší mnohá zlepšení.

Aplikace IM-PROVE je pro lidi, kteří chtějí rozvíjet své nabyté zkušenosti z dobrovolnictví nebo potřebují poradit s dalším osobním rozvojem. „Chceme pomoci, aby byla dobrovolnická zkušenost vnímána jako významný učební proces, který přináší účastníkům unikátní zkušenosti a cenné nové dovednosti,“ sděluje Marek Šurkala z organizace INEX. IM-PROVE je vhodná i pro zájemce, kteří se teprve v oblasti dobrovolnictví rozkoukávají.

Aplikace vám může pomoct při hledání zaměstnání

Dobrovolníci mohou své zkušenosti zužitkovat nejen v osobním, ale i v profesním životě. Avšak zkušenosti v dobrovolnictví mohou být pro zaměstnavatele či vzdělávací instituce těžko uchopitelné. „Cílem aplikace IM-PROVE je proto přetavit zkušenosti do kvantifikovatelné řeči čísel, aby bylo dobrovolnictví lépe pochopitelné i stranami, které s dobrovolnictvím nemají přímou osobní zkušenost,“ vysvětluje Šurkala.

zdroj: aplikace IM-PROVE

Naplánujte si cíle na cestě k osobnímu rozvoji

Aplikace se dá využít podobně jako soukromý deník. „Uživatel si může po registraci ve svém profilu zadat vlastní cíl a aplikace mu poté nastíní možné aktivity, které jsou pro něj vhodné na cestě k jeho cíli,“ říká Šurkala. Uživatelé se mohou také podívat, jak si u daných kroků právě vedou. Mohou si zvolit profesní cíl, ve kterém by se chtěli realizovat a aplikace sama ukáže, co pro to udělat, jaké vlastnosti jsou pro danou práci třeba, do jakých aktivit se zapojit ve svém okolí či jaké si zvolit školení.

Aplikaci si můžete stáhnout na Google Play i App Store.

Jsem studentka žurnalistiky a na neziskovkách se mi nejvíc líbí jejich skvělé nápady, díky kterým jsou schopny pomoct ostatním. Ve volném čase se nejradši věnuji malování, hraní videoher, čtení či cestování. Také ráda píšu příběhy a sbírám kaštany. V každé bundě mám alespoň jeden pro štěstí.

Komentáře

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *