Na co by rodiče při rozvodu neměli nikdy zapomínat? Organizace Jak Dál? V Pijavicích

 Do padesáté epizody jsme si pozvali peer pracovnici Kláru a zakladatelku organizace Jak Dál? Terezu Vránovou a mluvíme s nimi o rozvodech. Rozebíráme, jestli existuje manuál na rozvod a jak docílit toho, aby děti změnu dobře přijaly. V epizodě se dozvíte osobní příběhy obou hostek včetně toho, jak by jim dnes odborníci z Jak Dál? mohli pomoci.

Vztah, který nefunguje a kde dospělý není šťastný, nemá pokračovat. Ukazujeme dětem, jak mezi sebou dospělí partneři fungují. Když budou mít děti před sebou obraz toho, že rodiče jsou spolu, ale nechytnou se za ruce, nedají si pusu, nemají mezi sebou blízkost… Tak se to děti nenaučí ani do svého vztahu v dospělosti. Ale ukončit vztah není vůbec snadné.

Sdílet

Jsem studentka Právnické fakulty v Olomouci. Rok života jsem strávila ve Španělsku, tam jsem zjistila, že jsem patriotka a Olomouc je pro mě srdeční záležitost na celý život, podobně jako neziskový sektor, rozvoj společnosti a lidská práva. V minulosti jsem pracovala například jako fundraiserka pro mobilní hospic nebo jako migrační stážistka v Amnesty International. V Givtu se primárně věnuji podcastu Pijavice.

Komentáře

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *