Ilustrační obrázek (zdroj: Tamjdem, o.p.s.)

Víte, jak na spolupráci s dobrovolníky? Přihlaste se na bezplatnou sérii workshopů pro neziskovky

Zajímá vás, jak naplánovat a realizovat kvalitní dobrovolnickou akci a kde na ni sehnat finance? Odpovědi na tyto otázky a spoustu dalších informací se dozvíte na podzimním vzdělávacím programu pro neziskovky, který pořádá organizace Tamjdem. Co vám workshopy přinesou a jak se na ně přihlásit?

Tamjdem, o.p.s. od roku 2013 propojuje dobrovolníky a různorodé neziskové organizace po celé České republice skrze denní, víkendové a až dvoutýdenní dobrovolnické akce. Aktuálně pořádá podzimní workshopy pro neziskové organizace. S účastníky se podělí o jejich know-how a dlouholeté zkušenosti v oblasti dobrovolnické činnosti, které jim pomohou ve kvalitní a samostatné spolupráci s dobrovolníky.

zdroj: Tamjdem, o.p.s.

Workshopy organizace realizuje v rámci projektu „Dopad manuálního dobrovolnictví na rozvoj českých neziskovek”. Tento projekt taktéž podpořila Nadace OSF v rámci programu Active Citizens Fund ČR, jehož cílem je podpora občanské společnosti a posílení kapacit neziskových organizací.

,,Program je určený pro zástupce neziskových organizací, které zapojují, nebo by chtěly zapojovat, dobrovolníky do manuální práce. Čeká je spousta inspirace a tipů, ale také užitečných materiálů, jako jsou třeba různé checklisty a manuály, které jim ušetří čas. To vše organizacím pomůže v kvalitní, samostatné a hlavně přínosné spolupráci s dobrovolníky,“ říká Zuzana Loudová, finanční a programová koordinátorka z organizace Tamjdem.

Jak workshopy probíhají?

V rámci podzimních workshopů, které proběhnou během září a října, se uskuteční celkem šest setkání. Na úvodním setkání, které proběhne osobně, 19.9. v Moravičanském okrašlovacím spolku, na vás čekají workshopy, prostor pro seznámení i společnou diskuzi. Těšit se můžete na prohlídku farské zahrady, soutěž o regionální produkty a občerstvení. Další setkání, která se budou konat online, jsou nabitá spoustou praktických rad a užitečných informací. Workshopy vás provedou zkušení lektoři.

Série je navržena tak, aby poskytla komplexní přehled a zvýšení kompetencí v oblasti získávání a koordinace manuálních dobrovolníků, měření výsledků jejich pomoci a komunikace dopadu. ,,Víme, že úspěch netkví jen v samotné dobrovolnické akci, a proto se ve spolupráci se skvělými lektory budeme věnovat i tématům jako je financování, komunikace nebo budování vztahů s komunitou,“ dodává Loudová.

Dozvíte se kde dobrovolníky hledat a jak je oslovit a motivovat k dlouhodobému zapojení, jak naplánovat a realizovat kvalitní dobrovolnickou akci, kde sehnat potřebné finance a materiál, také jak zapojovat lidi z regionu a budovat dobré vztahy s místní komunitou a mimo jiné jak měřit přínos dobrovolnické pomoci a jak ho komunikovat. Event vám také přinese možnost potkat se s kolegy z různých neziskových organizací nad stejným tématem.

Workshopy jsou omezeny místem, a proto je nutné se předem rezervovat. Pro přihlášení a více informací navštivte tento ODKAZ.

Jsem studentkou žurnalistiky na Univerzitě Palackého v Olomouci. Na neziskovkách se mi nejvíc líbí obětavá práce lidí, kteří se jejich prostřednictvím snaží pomáhat ostatním. Jsem hrdou maminkou pěti koček, a ve volném čase se kromě pečování o ně věnuji také tvorbě digitálních ilustrací, poslechu hudby všeho druhu, cestování a sledování Tří Tygrů.

Komentáře

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *