Tým organizace Kostka (zdroj: Facebook Kostka Krásná Lípa)

Kupte si obraz a zlepšete tak domácí péči o seniory. Své dílo věnovali Vladimir 518 nebo Adéla Rúčková

Nezisková organizace Kostka pořádá v rámci oslav 15 let své existence charitativní prodej obrazů od známých umělců. Pomocí projektu Až do konce doma se tak snaží vybrat peníze na podporu kvalitní a dostupné domácí péče o seniory. Zájemci mohou posílat své nabídky až do 13. září, o den později proběhnou oslavy, kde bude možné ještě o obrazy zabojovat osobně.

Obraz Mečíky od Vladimíra Franze (zdroj: Katalog obrazů org. Kostka)

Umělecká díla do charitativního prodeje darovali nejen regionální umělci, ale také známé osobnosti z umělecké branže. Akvarelovou malbu s názvem Mečíky poskytl hudební skladatel, výtvarník, publicista a spisovatel Vladimír Franz. Svou Noc v horách, olejomalbu na plátně, věnovala malířka a ilustrátorka Adéla Rúčková a vydražit si můžete také specifický objekt z vápence, emailu a kovu s názvem BIGG BOSS od oblíbeného rappera Vladimira 518. Na výběr je z šedesáti uměleckých děl. Mezi další mecenáše patří ze známějších jmen třeba Pavel Beneš, Rozálie Prokopcová, Ivan Záleský, Martin Rak, Václav Sojka, Zbyšek Macháček nebo Tereza Cerhová.

Cenové nabídky na koupi obrazů přijímá Kostka již dnes elektronicky na webu azdokoncedoma.cz nebo na email obrazy@komunitnicentrum.com. Tyto cenové nabídky musíte stihnout podat nejpozději do středy 13. 9. 2023 v 11:45. Poté bude možné nabídku učinit ještě osobně, v rámci oslav příspěvkové organizace Kostka, dne 14. 9. 2023 od 14.45 do 15.45 hodin.

„K patnácti letům Kostky jsme připravovali oslavu, a taky přemýšlíme, jak získat prostředky na naši činnost. Jak spojit oslavu s prospěšností? Přišel nápad, že sami nakreslíme obrazy, řekneme našim klientům a prodáme je,“ popisuje prvopočátek nápadu ředitelka organizace Hana Volfová a o pokračování dodává: „Když jsme to řekli lidem kolem Kostky, přišla velká vlna podpory, a nejen místní umělci začali darovat obrazy. Přispěly i známé osobnosti, které k nám do regionu jezdí za odpočinkem a přírodou, nebo tady tvoří. Prostě to tu mají rádi.“

Mezi prvními darovali Vladimír Franz, Tomáš Braun, Rozálie Prokopcová a Pavel Beneš. „Dnes máme v prodeji 60 obrazů, prodej je zahájen, některé obrazy mají své nabídky,“ doplňuje Hana Volfová.

Jeskyně víl od Marcely Sabolové (zdroj: Katalog obrazů org. Kostka)

„Kostka poskytuje pomoc a podporu lidem v obtížných či krizových situacích, které sami obvykle neumí řešit. Rozsah našich činností je velmi široký a patří k nim také péče o seniory a lidi v závěru života v domácím prostředí, a to v takovém rozsahu, v jakém si to přejí,“ popisuje činnost organizace Volfová.

„Záleží nám na tom, aby život lidí v jeho závěru byl důstojný, v kontaktu s blízkými. Dojímá mě, s jakou mírou podpory se setkáváme. Velice si proto vážíme, když lidé pomáhají spolu s námi, ať už poskytnutím či koupí jedinečných uměleckých děl,“ dodává ředitelka na závěr.

Jsem novinář a mimo jiné mě nejvíc baví hudba a sport. Na neziskovkách nejvíc miluju to, že za nimi vždycky stojí někdo se skvělým příběhem.

Komentáře

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *