Ilustrační obrázek (zdroj: pexels.com)

Letní tábory lákají děti i letos, rodiče si ale připlatí. Jaká je nabídka pobytů?

S blížícím se koncem školního roku přichází i čas, kdy se děti začínají těšit na letní prázdniny a zážitky, které jim následující měsíce přinesou. Rodiče mají několik možností, jak dětem zajistit na volné dny program, jednou z nich jsou letní dětské tábory.

Salesiánské středisko mládeže v Brně pořádá letos jednadvacet letních táborů. V jejich nabídce jsou jak pobytové tábory, většinou osmidenní, tak ty příměstské, které trvají pět dní. „Naše tábory jsou určeny pro děti od 5 do 19 let, ale máme tábory i pro rodiny s dětmi, kde věk nehraje roli. Ty jsou v podstatě od 0 do 99 let,“ upřesňuje Petra Juřenčáková ze Salesiánského střediska.

Zdroj: DDM Veselí nad Moravou

Salesiánském středisku zatím v nemají v nabídce tábor výhradně pro ukrajinské děti, zvažují však o jednom turnusu, který by byl určený právě jim. Příměstské tábory pro děti z Ukrajiny si připravili v DDM Veselí nad Moravou. Bude se jednat o dva turnusy určené pro patnáctičlennou skupinu malých Ukrajinců od šesti do patnácti let. Oba tyto tábory ve Veselí jsou zdarma.

Témata táborů nabízených volnočasovými středisky a dalšími organizacemi jsou opravdu pestrá. Většinou se ale odrážejí do celoročních činností jednotlivých organizací, díky tomu si děti mohou vybrat ze sportovních, výtvarných nebo turistických. Další oblíbenou inspirací pro vedoucí a instruktory, kteří pro děti připravují program, jsou i filmy a knihy s fantasy tématikou jako jsou Avengers, Hobit nebo Pán prstenů.

Zdroj: DDM Veselí nad Moravou

Ani letos není zájem o tábory nižší. Přestože mají ještě některé turnusy volná místa, většina z nich už své kapacity naplnila. Organizátoři se však budou muset vypořádat s rozpočtem. „I když jsou letos ceny táborů vyšší, určovali jsme je ještě před tím, než došlo k nejvyššímu skoku cen potravin i energií, proto budeme muset být s celým rozpočtem tábora velmi opatrní,“ říká Petra Juřenčáková. Záleží však i na jednotlivých organizacích a zejména délce táborů. Ty příměstské se pohybují od 1500 do 2000 Kč. Za ty pobytové zaplatí rodiče od 3500 do 5000 korun za jedno dítě, některé organizace nabízí i slevu, pokud jedou sourozenci společně na stejný turnus.

Ať už se jedná o příměstské tábory, kam děti vodí rodiče každý den ráno, anebo ty pobytové, všichni vedoucí jsou připraveni se dětem věnovat naplno a pomoct jim vytvořit letní zážitky, na které budou moct dlouho vzpomínat.

Zdroj: Salesiánské středisko mládeže Brno

Pokud se ale nechystáte na tábor, nezapomeňte, že i při výběru dovolené můžete přispět na dobrou věc. Nakupujte u Booking.com, Invia.cz, Kiwi.com, Hotels.com, Chata.cz a dalších. Vybírat můžete ZDE.

Jsem studentkou mezinárodních teritoriálních studií v Brně. Novinařinu jsem chtěla dělat už od základky a protože ráda poznávám svět, jako druhý obor jsem zvolila mezinárodní vztahy. Hodně cenných zkušeností jsem si odnesla ze stáže na Tanzanském konzulátu a v České televizi. Na neziskovkách se mi nejvíc líbí to, jaký mají přesah a dokážou spojovat lidi z celého světa.

Komentáře

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *