Z nezisku do byznysu a zase zpátky: Hostem Pijavic Jakub Kohoutek a Srdce na pravém místě

Podnikatel Jakub Kohoutek se cítí dobře v byznysovém i neziskovém prostředí a jak říká, nemá zapotřebí oddělovat svůj pracovní život od toho soukromého, kde se věnuje dobročinnosti. Před lety spoluzaložil neziskovou organizaci Srdce na pravém místě, která pomáhá zdravotně znevýhodněným dětem a jejich rodinám. V rozhovoru zazní, co jej k tomu vedlo, jaké jsou pro něj největší výzvy nebo jak se mu podařilo docílit toho, aby pro dobrou věc skákalo přes švihadlo tisíce lidí.

Naší vizí není spoustě rodin pomoci třeba deseti tisíci, ale výrazně pomoci jednotlivým rodinám na celý rok nebo dva. U nějakých rodin jsme se podíleli na zafinancování auta, jinde jde o rekonstrukci celého bytu. Hledáme cesty jak rodičům dopřát klid. Nějaký finanční polštář. Aby mohli shánět peníze pro své děti beze stresu, že za měsíc mají rehabilitace, na které nemají prostředky. To je totiž to, co mě naučilo spolužití s rodinou Adélky. Viděl jsem, že je to nekončící příběh, kdy jednak jeden z rodičů nemůže do práce a jednak neustále rodina žije v nejistotě, že se cvičení zdraží. Život, kdy sháníme peníze na běžný rodinný provoz, je oproti tomu snadnější, tyto rodiny potřebují peníze navíc pro své nemocné děti.

Sdílet

Jsem studentka Právnické fakulty v Olomouci. Rok života jsem strávila ve Španělsku, tam jsem zjistila, že jsem patriotka a Olomouc je pro mě srdeční záležitost na celý život, podobně jako neziskový sektor, rozvoj společnosti a lidská práva. V minulosti jsem pracovala například jako fundraiserka pro mobilní hospic nebo jako migrační stážistka v Amnesty International. V Givtu se primárně věnuji podcastu Pijavice.

Komentáře

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *