Ilustrační obrázek, zdroj: splněné dětské přání

Splněné dětské přání otevírá nové centrum. Propojí svět zdravých a handicapovaných

Cílem organizace Splněné dětské přání je nemocným a handicapovaným dětem plnit jejich přání a pomocí krásných zážitků jim přinášet radost. Organizace slaví 12. narozeniny a má spoustu novinek. Otevírá nové centrum v Praze a v Pardubicích poprvé proběhla akce Pomáhej tancem.

Nové centrum organizace nese název Nový domov – Místo naděje. Propojuje svět zdravých a handicapovaných, aby k sobě nacházeli cestu a přijímali se bez výhrad či předsudků. Centrum se nachází v Praze na Kobylisích přímo na metru C.

Zdroj: Splněné dětské přání

Nový domov už se pomalu dostává do běhu. Organizace aktuálně připravuje první akce, kterou bude bazárek oblečení. „Můžete se přijít podívat, co za oblečení by se vám hodilo domů. Bazárek Genny Ciatti se uskuteční ve dnech 15. a 16. března v čase od 10 do 18 hodin. Zpěvačka se stala ambassadorkou této akce a osobně se jí zúčastní,“ říká Kristy Jana.

Zaměřujeme se na ženy, které si chtějí užít příjemně strávený čas, mají chuť obohatit svůj šatník nějakým pěkným kouskem a podpořit dobročinné aktivity. Hosté se mohou osobně seznámit se zakladatelkami Kristy Janou a Martinou, poslechnout si dobrodružství, která jsme zažily na misích nebo si popovídat se zpěvačkou Genny, která se po zdravotním kolapsu znovu snaží fungovat, jak profesně tak i pro své dvě malé děti,“ zve na akci Kristy.

Zdroj: Splněné dětské přání

V první místnosti nového centra se nachází dílnička s výrobky s příběhem, které ručně šije spoluzakladatelka organizace Martina. Vznikají tu třeba látkové panenky, které pak darujeme do rodin s handicapovanými dětmi, nebo třeba tašky či kabelky, které si u nás mohou zájemci objednat,“ pokračuje Kristy.

Finanční dary pomáhají k realizování dalších misí. „Ve druhé místnosti je multifunkční prostor, ve kterém probíhají setkání s rodinami, natáčení rozhovorů, spolupráce s dobrovolníky. Aktuálně připravujeme také tvůrčí workshopy, seberozvojové kurzy, vzdělávací semináře a networkingové aktivity,“ říká Kristy Jana.

Zdroj: Splněné dětské přání

Splněné přání pro Ondru

Organizace pomáhá už 12 let. Za tu dobu splnila přání mnoha dětem. Jedním z nich je i Ondra. „V současné době máme za sebou úspěšně realizovanou misi pro Ondru a nyní se připravujeme na příležitost ke spolupráci a podpoře pro další rodiny, které mohou přihlásit své dítě ke splnění přání,“ oznamuje zakladatelka projektu.

Zdroj: Splněné dětské přání

Ondra je chlapec z Hradce Králové s poruchou autistického spektra. Ačkoliv má rád společnost ostatních, někdy pro něj může být těžké hledat si přátele a zapadnout do kolektivu. Obzvlášť proto, že komunikuje jiným způsobem než jeho vrstevníci. Ondrovým přáním bylo podívat se do Legolandu. Do lega je zapálený, má spoustu stavebnic a viděl všechny lego filmy. Na výlet s ním jely i Martinka s Kristýnkou z komunity Splněného dětského přání.

V brzké době se chystáme vybrat další dítě, kterému splníme jeho přání. Vybíráme vždy z řad rodin, které jsou registrované v naší komunitě,“ říká Kristy.

Zdroj: Splněné dětské přání

Spolek pomáhal tancem v Pardubicích

Spolek má za sebou realizaci vůbec první akce Pomáhej tancem. „Sklidila velký ohlas. Nyní zjišťujeme, zda bude zájem o realizaci další akce. V kladném případě bychom ji chtěli uspořádat v průběhu roku i na dalších místech v České republice,“ popisuje Kristy plány do budoucna.

Zdroj: Splněné dětské přání

Hlavními hvězdami večera byla Karolína s Eliškou, které přijely na vystoupení až z Kopřivnice. Karolína trpí svalovou dystrofií a tanec jí pomáhá se se svou situací vyrovnávat. Na tanečním večírku nechyběla ani bohatá tombola a spousta zábavy.

Akce Pomáhej tancem se zúčastnil i Ondra, který s maminkou Jarmilou pomáhal večírek připravit. Ondra pro hosty ručně vyrobil vstupenky a po akci mohou sloužit i jako vzpomínková záložka do knihy.

Organizace spouští nové registrace do spolku

S otevřením centra souvisí také spuštění nových registrací do spolku. Komunita se otevírá rodičům i dětem, kteří se chtějí seznámit s ostatními lidmi, kteří zažívají podobné osudy. Nové členy čekají zážitkové akce pro děti, přátelské posezení s ostatními rodiči. Rodiče mohou požádat veřejnost o splnění přání pro jejich dítě, nebo jiného rodinného příslušníka. Formulář můžete vyplnit zde.

Kromě nových registrací spolek hledá nové posily do týmu. „Hledáme do týmu dobrovolníky s velkým srdcem. Stále ještě rozšiřujeme tým dobrovolníků, ideálně přivítáme fundraisera, obchodního zástupce a koordinátora,“ říká Kristy Jana.

Jsem srdcem snílek, baví mě dobrodružství. Miluji kreativitu a tvorbu, maluji, píšu a učím se grafiku. Studuji na UPOL Mediální a komunikační studia, mám ráda komunikaci s lidmi, nejvíce mě baví rozhovory a reportáže z místa dění. Zastávám názor, že to, co dáme do světa, se nám vrátí, a že dobré skutky mají smysl.

Komentáře

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *